Soproni

HeRMeS, a soproniak bemutatkozása

 TÖRTÉNETÜNK:
A HeRMeS története 2002-re nyúlik vissza, amikor Papp Géza (Köki) és felesége, Timi Sopronba költözött és az akkori Házfőnök támogatásával elkezdték regnumi mintára kis közösségek építését. Mivel rajtuk kívül senki nem ismerte a regnumi hagyományokat, a fiatalokkal való foglalkozás regnumi módszereit, már azokban a korai években egy előadás-sorozatot tartottak a nevelési elvekről, a Regnum történetéről és mindarról, amit alapvetően fontosnak tartottak egy kiscsoport vezetői  számára.  Azóta  a  tanfolyamot  továbbfejlesztették  és  TALPALÓ  néven  már  a  II. évfolyam „inasai” végeztek.

 REGNUMHOZ VALÓ KAPCSOLÓDÁSUNK:
A Regnumhoz való csatlakozásunk folyamatban van.

 PLÉBÁNIÁHOZ VALÓ KÖTŐDÉSÜNK:
Fontos szempontnak tartjuk, hogy több plébániával is kapcsolatban álljunk, ismerjenek bennünket városszerte. Egyes csoportjaink egy-egy plébániához kötődnek, így van kapcsolatunk a Szent György, a Szent Margit, a Szent Orsolya, a Szent Imre és a Szent István plébániával is.

 HAGYOMÁNYAINK:
Minden évben szeptember végén, október elején akadályversenyt rendezünk, amelyen vegyes csapatok mérik össze tudásukat. Az eredményhirdetést „tábori” mise és bográcsozás követi. Az akadályverseny témáját minden évben más-más történet, egy-egy szent életének eseményei adják. Igyekszünk minden alkalmat valami különlegességgel érdekessé tenni.

A Regnum Marianum főünnepét, a “decnyolc”-at a távolság miatt mi Sopronban, minden alkalommal más templomban ünnepeljük. A szentmise után a szülőkkel közös agapén veszünk részt. A 2014-es évben a decnyolc azért volt különleges a számunkra, mert akkor ünnepeltük 10 éves szülinapunkat.

Sopronban a Majális a szülőkkel együtt megrendezésre kerülő közös ünneplés, „családi nap”, az akadályversenyen túl sportprogramok és szülői főzőverseny színesíti a napot. A közös szentmisén lelki, a főzőverseny étkeinek elfogyasztásával testi táplálékot is magunkhoz veszünk.

Legjobb vezetőpáros díj: csupán rövid időre tekinthetünk vissza a legjobb vezetőpáros választással, ahol azt a vezetőpárost választjuk a legjobbnak, akik különböző értékelési szempontok szerint a leghatékonyabban együttműködő páros. Itt nem (csak) az egyéni teljesítmény számít, hanem a közös munka, egységesség kifejezése és kivitelezése, munkamegosztás. A díj a ténylegesen kiemelkedő vezetői munkát hivatott díjazni.

 VEZETŐI KÖZÖSSÉG MUNKÁJA:
A vezetői közösség havonta két alkalommal találkozik: az ún. HARD alkalmakon a kisközösségekkel kapcsolatos témákkal foglalkozunk. Az ún. SOFT programokon a cél a csapatépítés, élménygyűjtés: túrázunk, korcsolyázunk, társasjátékot játszunk. Fontosnak tartjuk az élmények megtapasztalását a vezetői körben is, mivel így tudjuk hitelesen és hatékonyan alkalmazni a gyerekközösségekben is az élményekkel való nevelést. Évente egyszer vezetői táborba megyünk (pl. Bicikli- vagy evezős túra keretében), ahol a lelki programok mellett a sportra, a természetben való időtöltésre is szánunk időt.

 NÉPEINK:
Népeink száma 5, most indultunk az RMÚE mintájára 2 KELTETŐ csoporttal. Közösségbe járó tagjaink 100 főt tesznek ki, ez körülbelül 40 családot jelent Sopronban és környékén. Népeink tornasorrendben: Méhek, Hermelinek, Vándorsólymok, Rókák, Pelék, KELTETŐ I., KELTETŐ II. Minden népünkkel a megfelelő rétegbe tartozunk, ott aktívan részt veszünk a réteg életében és igyekszünk kivenni részünket a réteg munkájából is.