Kisközösségeink Élete

Jellemzően egy környékről érkező alsó tagozatosakkal indul be egy-egy 10-14 fős kisközösség (népek vagy csapatok) élete egy fiú- és egy lányvezetővel, akik érettségi utánig kísérik a csapat életét. Elsősorban az egyéneket szeretnénk nevelni és segíteni kiegyensúlyozott, érett katolikus kereszténnyé válni. És ebben eszközt jelent a kisközösség, de másodsorban cél is, mint fejlődési tér az egymásnak adás és egymás elfogadásának tereként, a bensőségesség és bizalom légkörében.

Ez az egymásra utaltság segít megélni, hogy a csapattársak bízhatnak és számíthatnak egymásra és vezetőikre – emiatt az ide tartozás egyben komoly elköteleződés is.
A csapatok heti találkozóikat plébániai helyszínen vagy – idősebb korban egyre rendszeresebben – egymás családjainál tartják, időt szánva az egyéni és közösségi imádságban fejlődésre, egymás megismerésére és közösségi játékokra is, szem előtt tartva az egész ember nevelését.

Havi gyakoriságú hétvégi programjaink közül kiemelkedik a kirándulás, illetve az évenkénti – korosztálynak megfelelő módon szervezett – lelkigyakorlatos hétvége.

Az év megkoronázása a nyári nomád sátortábor, ami az együttlét intenzitása és a hagyományos tábori élmény- és lelkiségpedagógiai eszközök révén – mint pl. a tábori kerettörténet, tábortűz, regnumi sportok és játékok, akadályverseny – nemcsak életre szóló élményt, hanem jellemzően életre szóló barátságokat és testben-lélekben való fejlődést jelent a gyerekeknek olyan környezetben, ahová jó tartozni.