Kiemelt Eseményeink

A csapatok, rétegek és helyi Regnumok évközi programjai mellett vannak események, melyek kiemelt szerepet kapnak nagy közösségünk életében.

A Regnum főünnepe december nyolcadika („decnyolc”), a Szeplőtelen Fogantatás ünnepe. Ilyenkor a közösség apraja-nagyja ünnepi szentmisére gyűlik össze a Szent István Bazilikába, melyet regnumi papjaink és püspökeink celebrálnak.

Másik nagy rendezvényünk – amely minden évben lehetőséget ad, hogy az egész közösség korosztálytól függetlenül együtt lehessen – a minden tavasszal megrendezett Regnum majális. Az évente más helyi Regnum által előkészített napon izgalmas sátrak várják fiataljainkat, ahol különböző feladatokkal tehetik próbára ügyességüket és kreativitásukat. A kicsit idősebb korosztály számára a sporté a főszerep, az elmaradhatatlan szentmise pedig alkalmat ad a közös ünneplésre is.

Ezek mellett vannak olyan nagy eseményeink, melyek ugyan nem az egész közösség részvételével zajlanak, mégis kiemelt fontosságúak. Ilyenek a helyi Regnumok nagytáborai, melyeket általában öt-tíz évente rendeznek meg helyi közösségeink. Ezek a nagyszabású, sokszor több száz résztvevős táborok kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy még szorosabbra fűződjenek a helyi közösségeken belüli, generációkon is átívelő kapcsolatok.

Hasonlóan nagyszabású és kiemelt fontosságú programjai közösségünknek az évente megrendezésre kerülő rétegtáborok, amikor az aktuálisan kb. 17. életévüket betöltő réteg fiataljai töltenek el közösen egy élményekkel teli hetet, ezzel lezárva “regnumi gyerekkorukat”.

A regnumiak számára a nyarat az augusztus utolsó hétvégéjén tartott Vezetői Találkozó (VT) zárja, ahol a Regnumban aktuálisan dolgozó kb. 150 vezető összejön, hogy közösen ünnepeljen, képezze magát és megtervezzék az előttük álló évet.