Fogadalomtételt ünnepeltünk - December 8-i ünnepi mise

2018-12-11 13:18:05

Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén, december 8-án ismét örvendező sokaság töltötte meg a Szent István-bazilikát. A szentmisén, a Regnum Marianum „családi ünnepén” sok fiatal tett először fogadalmat, azaz ígéretet Krisztus követésére.

A Regnum Marianum közösség ünnepe ezúttal is találkozást ígért az Egyház fiatalos, derűs, biztató jövőt sugárzó arcával. A Szent István-bazilikát „Isten örvendező népe” töltötte meg: a Regnum családi főünnepére, Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepére gyűltek össze. Négy éve költözött a bazilikába a közösség a Horváth Mihály térről, mára otthonosan mozognak a patinás falak között. A gyerekek mellett nem hiányzik egyetlen korosztály sem – nagy számban vannak itt kamaszok, és egyetemista ifjak is rászánták idejüket az ünnepre.

Három éve kétszáznegyven, két éve százhatvan, tavaly kétszáz fiatal tett először fogadalmat a Regnum Marianum ünnepén; emellett évente jóval több mint ezren újítják meg ígéretüket, hogy tiszta lélekkel és kitartó lelkesedéssel szolgálnak Jézus dicsőségére és testvéreik javára. A Regnum Marianum közösség 1902-ben csatlakozott a Mária Kongregáció világszerte elterjedt közösségéhez, a Szeplőtelen Fogantatásról Nevezett Mária Kongregáció néven. Így lett a közösség főünnepe, a fogadalomtétel és a hálaadás napja december nyolcadika. A szentmise főcelebránsa Balás Béla nyugalmazott kaposvári püspök – regnumi körökben „Beton” atya volt, természetesen jelen volt Monostori László, a Regnum Marianum tavaly augusztusban megválasztott házfőnöke, koncelebráltak a közösség papjai, illetve a kezdeményezéssel kapcsolatban álló atyák.

Az ünnepi szentbeszédet Böjte Csaba ferences szerzetes tartotta, aki a derű és a remény fontosságát állította gondolatai középpontjába. A liturgiát agapé követte, melyen a közel ezer gyerek pillanatok alatt eltüntette az asztalokról a több kiló a péksüteményt. Egyben ez volt minden idők legnagyobb közös regnumi „szendvics ebédje”, amely során a hozott szendvicseket a gyerekek berakták a közösbe. és jóízűen fogyasztották el megosztva azokkal is, akik elfelejették, vagy nem tudtak magukkal hozni elemózsiát.

Az eseményről a Magyar Kurír is beszámolt:

Kiszeretik belőlünk a jót - Mindig derűs regnumi fiatalok ünnepe a Szent István-bazilikában

2018. december 8. szombat 18:16 KÉPGALÉRIA - klikk a képre! A Mária szeplőtelen fogantatását ünneplő szentmise előtt a Szent István-bazilika felbolydult nyüzsgő méhkasra emlékeztetett. Még csak fél tíz volt, de már megteltek nemcsak a pad- és széksorok, de az állóhelyek is. A Regnum Marianum családi főünnepére összegyűltek a közösségek, hogy együtt erősítsék meg összetartozásukat és elköteleződésüket a szolgálatban.

Galéria:

További hírek